Onze Italiaanse droom

 

Al lang droom ik van een eigen plekje ergens in dat prachtige Bella Italia. Een plekje wat je terugbrengt naar de basis, naar het nulpunt. Een plek van rust en niks moeten. En bovenal een plek van culinair genot.

Maarja, waar ergens in dat grote mooie Italië ga je je settelen? Voordat we die keuze maken, moeten we natuurlijk wel alle regio’s gezien hebben. En we, zijn ik en Nicole, mijn lieve steun en toeverlaat. En daar begon onze reis. Er stonden nog 3 regio’s op onze wishlist, Calabrië, Basilicata en Puglia. Alle drie in het zuiden van Italië. En die laatste, daar kwamen we aan op 12 april 2019. De dag dat we verliefd werden op onze eindbestemming… Puglia.

Wat een plek. Ongekend. Puglia heeft alles wat je van Italië verwacht. Smalle straatjes, eten bij la nonna, olijfbomen, wijngaarden, authentieke markten. Witte stranden, blauwe zee en stijlvolle beachclubs. Geen wonder dat we verliefd werden.

En daar vonden we ons plekje, een 300 jaar oude trullo, volledig van steen, met de hand gebouwd. Met daaromheen 100 grote, oude olijfbomen, en meer dan voldoende ruimte om een wijngaard aan te leggen, limoncello en amaretto te maken en te genieten van zelf geteelde groenten.

Die droom is voor ons alleen maar een droom als we deze kunnen delen met mensen om ons heen. Wees dus welkom in onze droom, onze basis, ons nulpunt. Wees welkom bij Trullo Punto Zero!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd